logo

Blog

Azok a varázslatos árnyékliliomok!
Azok a varázslatos árnyékliliomok!

Az árnyékliliomok (Hosta fajok) rendkívül népszerű évelők, változatos levelekkel, rendezett megjelenéssel. Ez nem is csoda, hiszen a levéldísznövények a virágoknál jóval hosszabb ideig ékesítik a kertet, felélénkítik az árnyékos helyeket, és talajtakaró szőnyeget képeznek a fák és a bokrok alatt. Szegélynövényként is kiválóak, de az alacsonyabb fajták a sziklakertben is jól mutatnak. Apró virágaik színe fehér, vagy a halvány levendulától a bíborig terjedhet.

Megkezdhetjük a gyümölcsök szüretelését!
Megkezdhetjük a gyümölcsök szüretelését!

A meggy, az őszibarack és a sárgabarack nagy valószínűséggel megérik júliusban. Persze nem mindegyik gyümölcs landol a gyomrunkban. Néhányan egyszerűen lehullnak a földre. Ezeket a sérült, ütött gyümölcsöket minél gyorsabban szedjük össze, hogy megakadályozzuk a kártevők és kórokozók terjedését, valamint a darazsak elszaporodását.

Láttál már sárga, citromillatú bazsarózsát?
Láttál már sárga, citromillatú bazsarózsát?

Pünkösd környékén virágzik, ezért pünkösdi rózsának is hívják a gyönyörű kerti bazsarózsát. Szigorúan véve ez a faj az, amelyiket pünkösdi rózsaként „anyakönyveztek”, de létezik fás szárú bazsarózsa is, amelyet gyakran ugyanúgy pünkösdi rózsának neveznek a botanikára fittyet hányó kertbarátok.